Варненка сподели за ужаса, който е преживяла, след като разбрала, че

...
Варненка сподели за ужаса, който е преживяла, след като разбрала, че
Коментари Харесай

Варненка преживя ужас: Внимавайте, точат масово парите ни по банкоматите

Варненка сподели за ужаса, който е претърпяла, откакто схванала, че редовно от картата и се точат пари, предаде Varna24.bg

" Разбрах за кражбата, когато отидох да ревизира каква сума имам в картата си на банкомата  на банка ДСК в Гранд мол Варна. Оказа се, че картата ми е блокирана, откакто с нея са направени три опита за заплащане от някакъв испански уебсайт.  Когато желаех разпечатка от банката разбрах, че от декември 2017 година от картата ми са източвани от време на време суми от по 200-300 лева Така открих, че са изтеглени близо над 800 лева До момента не се бях усъмнявала, тъй като не са източили всичките ми пари, а са дърпани по-малки суми. След това научих, че доста хора са потърпевши по същия метод. Подадох тъжба във Второ РПУ, от банката дадоха обещание да проверяват случая, само че досега нямам отговор по какъв начин се е стигнало то това парите ми да не бъдат предпазени по никакъв метод.

Разбрах, че на доста места в града по банкоматите са сложени сканиращи устройства. Те са като транспарантно фолио и човек не може да забележи, че има нещо неправилно. Така са копирали ПИН кода ми от банкомата в Гранд мол Варна, сходен проблем е имало и с банкомата на банка ДСК на Чаталджа, споделиха служителите на реда, когато пусках жалбата.

След като споделих с познати разбрах, че на моя позната са и източили към 20 000 лева Явно не сортират жертвите си, тъй като и съседка-пенсионерка описа, че са и изтеглени дребни суми пари след приемане на пенсията.

Когато се заинтересувах научих още, че мошениците имат техника, с която могат да сканират картите ни даже до момента в който са прибрани в чантите ни.

Затова предлагам на всички да закриват ПИН кода си до момента в който теглят пари, да залепят фолио на номера откъм гърба на картата и да ревизират постоянно сметките си, с цел да видят дали не се точат пари от нея.

Направете си онлайн банкиране и си застраховайте парите в банката, най-добре очевидно остава обаче добре познатият остарял " буркан банк ", добави пострадалата дама.

Тя пожела хора, които са потърпевши по сходен метод да се свържат с нея, с цел да обединят усилията си в битката за запазване на персоналните им финанси.

Могат да го създадат на фейсбук профила й - https://www.facebook.com/tania.ivanovastoyanova
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР